מה חשוב לדעת על מחלת העיניים קטרקט?

cataract

קטרקט הוא מצב של עכירות של עדשת העין המתפתחת עם הזמן, חוסמת את האור ומעכבת את הראייה. קטרקט יכול להתפתח בשתי העיניים ולשנות את האופן שבו אתם רואים ומפענחים עצמים שונים, אנשים ועוד.

קטרקט נפוץ אצל אנשים מעל גיל 60. זה קורה כאשר חלבוני העדשה הטבעיים מתחילים להתקבץ יחדיו ויוצרים מסה קשה ואטומה שחוסמת את האור מלהגיע לרשתית. במילים פשוטות, קטרקט הוא עכירות של עדשת העין שחוסמת את האור מלהגיע לרשתית. זוהי מחלת עיניים הגורמת לאובדן ראייה אם אינה מטופלת. לפי הערכות, 1 מכל 35 – 50 אנשים יפתחו מחלת קטרקט עד גיל 80. מעוניינים לעבור ניתוח קטרקט אצל רופא עיניים? המידע הבא עבורכם:

קטרקט הוא גורם מרכזי לאובדן ראייה

קטרקט הוא הגורם העיקרי לאובדן ראייה בקרב מבוגרים, ויכול להשפיע על כל אחד בכל גיל או אורח חיים. מצבים אלו הם גם אחד הגורמים הנפוצים ביותר לעיוורון ברחבי העולם. התסמינים יכולים להשתנות מאדם לאדם, אבל בדרך כלל יכללו כתמים עכורים על עדשת העין, כאבי ראש פוטנציאליים בעקבות איבוד ראייה וטשטוש ראייה, במקרים חריגים סחרחורות, בחילות ועוד.

בסופו של דבר, קטרקט הוא עכירות של עדשות העין הנגרמת מתהליך ההזדקנות הטבעי. במהלך השנים המתקדמות של האדם, בעיות ראייה הופכות להיות מעין "דבר שבשגרה". אבל חשוב לדעת שלא חובה להשלים עם קטרקט. בדרך כלל, ניתוח קטרקט מתגלה כמאוד אפקטיבי לטיפול בבעיות העיניים האלו.

מצב פרוגרסיבי שמוביל לאובדן ראייה

אם המחלה אינה מטופלת בזמן ובצורה נכונה, מחלת קטרקט היא מצב פרוגרסיבי שמוביל לרוב לאובדן ראייה. זהו אחד הגורמים המובילים לעיוורון בקרב מבוגרים וחתולים, כלבים, סוסים ובעלי חיים שונים.

המצבים האלו בדרך כלל מסווגים לשני סוגים: מולדים ונרכשים. קטרקט נוצר כאשר יותר מדי חלבון נאסף בעדשה, מה שעשוי לקרות כתוצאה מנטייה גנטית והן כתוצאה מחבלה, נזק לעין, תזונה לא טובה ועוד. קטרקט נרכש יכול להיגרם כתוצאה מטראומה, ניתוח, דלקת או פגיעה בעדשה או באספקת הדם שלה (בקרנית).

כיצד מטפלים בקטרקט? – ניתוח קטרקט

קטרקט מטופל על ידי הסרה כירורגית של גופי הקטרקט והחלפתם בעדשה מלאכותית המושתלת בתוך העין. זה נעשה לרוב באמצעות ניתוח קטרקט וניתוחי לייזר. אם אתם מחפשים רופא עיניים כדי לקבל מידע לגבי ניתוח קטרקט, אתם פועלים נכון. הסבירות לקבל את הראייה חזרה היא לא קטנה! קבלו מידע נוסף מרופא העיניים שלכם, תעשו חושבים ותחליטו אם לעבור את הניתוח, לקבל טיפול תרופתי לקטרקט וכו'.

בעלי חיים בריאות טכנולוגיה כללי סיעוד ספורט עבודה מהבית צרכנות תזונה
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
איך בוחרים מרחיק יונים
כל מי שמחפש בגוגל, אתרי אינטרנט ובמקומות אחרים מרחיק יונים, לא יתקשה למצוא אחד כזה. אפשר למצוא מגוון...
קרא עוד »
אוק 27, 2021
איך מאבחנים אוטיזם?
במידה והורה מזהה כי הילד שלו אינו מתפתח כראוי, שהתקשורת שלו עם הסביבה אינה תקינה, שהוא לא יוצר קשר עין,...
קרא עוד »
מרץ 14, 2019
האם באמת צריך לקחת אבקת חלבון?
הדעת בנוגע לשימוש באבקות חלבון חלוקות. ישנם ספורטאים שצורכים באופן קבוע את אבקות החלבון וטענים...
קרא עוד »
מאי 29, 2021